Kapadokya balon turu fiyatları 2024

Bu yazımızda 2024 yılı güncel Kapadokya balon turu fiyatlarını sizler için hazırladık. Kapadokya eşsiz ve etkileyici manzarasıyla yerli ve yabancı turistlerce çokça ziyaret edilmektedir.

Kapadokya balon turu fiyatları 2024

Her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turistler Kapadokya balon turlarına katılmaktadır. Bu yüzden çoğu turist Kapadokya balon turu fiyatlarını merak etmektedirler. Kapadokya turları genellikle bölgede bulunan tur şirketleri tarafından düzenlenir. Kapadokya tur fiyatları genellikle sadece balon turunu içermez. Otel transferleri , uçuş esnasında yapılan ikramlar, uçuş sigortası , tur organizasyonlarının bazıları uçuş öncesi kahvaltı gibi hizmetler verilmektedir. Kapadokya balon turuna katılmak istiyorsanız tur şirketlerinin neler sunduklarını detaylı şekilde araştırmalısınız. Sizler için ortalama Kapadokya balon fiyatlarını sizler için derledik. Bu fiyatlar mayıs ayı ortalama balon turu fiyatlarıdır. Turizmin yoğun olduğu aylarda fiyatlar daha da artmaktadır.

Standart Uçuşlar(kişi başı) : 3500 TL– 4500 TL
Konfor Uçuşlar(kişi başı) : 4700 TL – 6250 TL
Ultra konfor Uçuşlar(kişi başı) :6400 TL – 9350 TL
kapadokya balon fiyatları 2024

Not: özel uçuşlar 12.000 TL’den başlamakta ve organizasyon şekline göre fiyatları değişiklik göstermektedir.

Kapadokya balon turları gün doğumunu izlemek için Kapadokya balon turları sizlere eşsiz manzaralar sunar. Balon turları genel anlamda dün doğumu veya gün batışlarının izlenmek için tercih edilir.

kapadokya balon

Kapadokya balon turlarında neler var?

Kapadokya balon turları genellikle günde 1 defa rüzgarın daha az olması ve gün doğumunun izlenebilmesi için sabah saatlerinde düzenlenmektedir. Genellikle 18-24 kişilik balonlarla uçuş yapılmaktadır. Ancak bazı tur şirketleri VİP hizmet adı altında kişi sayısını 8-10 kişi civarına düşürerek Kapadokya balon turları düzenlemektedir. Kapadokya balon turlarının uçuş süresi genellikle 1 saat civarı sürmektedir.

Kapadokya balon turlarına kimler katılabilir?

Kapadokya balon turları hamileler için uygun değildir. Çünkü balonlar iniş sırasında bazı hava koşullarında sürüklenme yaparak iniş sağlamaktadır. Böyle durumlarda hamile insanların zarar görmemesi için devlet tarafından uçuşlara katılmaları yasaklamıştır .Yaş sınırı olarak 0-12 yaşından küçük çocuklar sivil havacılık mevzuatı gereğince balon turu uçuşlarına katılması yasaktır. Ayakta durma sıkıntısı çeken kişiler için de Kapadokya balon turları uygun bir etkinlik değildir.

Kapadokya balon turlarında kalkış nerelerden yapılmaktadır?

Kapadokya balon turları genel olarak 3 farklı yerden balon uçuşlar yapılmaktadır. Göreme bölgesinde uçuşlar her zaman yapılmaktadır. Çat ve Soğanlı vadilerinde ise balon uçuşları düzenlenmektedir. Göreme bölgesi diğer bölgelere göre daha popülerdir. Bu yüzden bu bölgedeki balon uçuşları diğer bölgelere göre daha pahalıdır.

Kapadokya balon turlarında çocuk yaş sınırı var mı?

Kapadokya balon turlarında Sivil havacılık mevzuatı gereği 0-12 yaş arası çocukların balon uçuşları yasaktır.

Kapadokya balon turları tehlikeli mi?

Sıcak balon uçuran pilotlar her 2 yılda bir yenilenen uluslar arası geçerliliğe sahip lisanslara sahiptirler.

Sıcak balon turları iptal olabilir mi?

Balon turlarındaki en önemli şey güvenliktir. Sıcak balon uçuşlarında asla tam güvenlik sağlanmadan uçuşlara başlanmaz. Hava koşulları rüzgarlı veya aşırı yağışlıysa balon uçuş güvenliğinden ötürü uçuşlar iptal edilebilir.

Kapadokya balon turu fiyatları hakkında merak ettiklerinizi yorumlardan bizlere iletebilirsiniz. Tüm ürünlerin fiyatlarını sitemizden takip edebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top